Министерството на културата на Германия и комисията на ЮНЕСКО добавят техно

...
Министерството на културата на Германия и комисията на ЮНЕСКО добавят техно
Коментари Харесай

Европейската държава, която добавя техно музиката си към културното наследство на ЮНЕСКО

Министерството на културата на Германия и комисията на ЮНЕСКО добавят техно сцената на Берлин към листата на нематериалното културно завещание на страната, като самопризнание за приноса на сцената към културната еднаквост на града.
 Ще стане ли Венеция част от застрашените обекти от международното завещание на ЮНЕСКО
Колко застрашена е Венеция

ЮНЕСКО има предложение за проблемите на града

Berlin`s Clubcommission, мрежа за берлинските техно клубове и музиканти, разказва този ход като " още един крайъгълен камък за берлинските техно продуценти, актьори, клубни оператори и уредници на събития ", написа Guardian.

Лутц Лайхсенринг, изпълнителен член на борда на Clubcommission, споделя пред немския ефирен оператор DW: " Решението ще ни помогне да подсигуряваме, че клубната просвета е приета за скъп бранш, заслужен за отбрана и поддръжка. "
 Снимка 657535

Повече от десетилетие има акция за прибавяне на техно културата и музиката към листата на Германия, ръководена от Rave the Planet - организация с нестопанска цел, подкрепяща електронната музикална просвета.

" Поздравления за всички създатели на културата, които са оформили и съдействали за техно културата на Берлин ", се споделя в изказване на групата в обществените мрежи. " Това е значим крайъгълен камък за цялата просвета и нашата наслада не може да се опише с думи. "
 Багета, Франция и включването ѝ в листата на Юнеско за нематериалното културно завещание
Какво ѝ е толкоз специфичното на френската багета

Франция си има нов мотив за горделивост

Rave the Planet подават заявката за включване на техното в листата през ноември 2022 година Статутът на нематериално културно завещание по-често се дава на по-традиционни културни действия, като малавийските танци Mwinoghe или словашката гайдарска просвета.
 Снимка 657537

Неотдавнашното признание в листата на ЮНЕСКО за нематериално културно завещание на ямайското реге и големият индийски фестивал Kumbh Mela обаче подтиква лидерите на техно общността в Берлин да предложат тяхната техно сцена да бъде включена.
 Високото пеене от Долен и Сатовча и признанието, което получи от ЮНЕСКО
С какво се отличават селата Долен и Сатовча

Поредното самопризнание, което получихме от ЮНЕСКО

Според Питър Кирн, който е диджей и музикален продуцент в Берлин, техното е съществена част от града. През 2021 година той споделя пред Observer: " В други градове хората не биха приели музика, която е в действителност твърда или странна и цялостна със синтезатори и в действителност брутални, изкривени дръм машини. Не можете да пуснете това в пиковия час в клуб, да не приказваме за обяд. И тук е изцяло задоволително да пуснете това по време на обяд. Техното се трансформира в леговище за хора, които са маргинализирани, и има естествено привличане към Берлин като място, което е по-позволяващо, когато идваш от места, които са по-малко приемащи това. "
 Снимка 657536

Техно сцената е едно от шестте нови попълнения в листата на нематериалното културно завещание в Германия. Други включват плодовото вино и планинарството. Парадът в Бавария, прочут като Kirchseeoner Perchtenlauf, където присъстващите се обличат като космати чудовища, също е прибавен към листата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР